Krakende Trap verhelpen!

U bent in het bezit van een anti krakende trap pakket voor 13 treden of een 15 treden pakket (of u lees uzelf in, om te weten of dit pakket geschikt is voor uw trap). Omdat u precies wilt weten hoe u te werk moet gaan, hebben wij een duidelijke uitleg gemaakt. Let op, dat het voorbeeld hieronder de stappen zijn die u per trede moet volgen. U zult merken dat de eerste trede wat extra tijd kost tov. de volgende tredes.

Bij het kopen van ons pakket gaat u akkoord met het volgende:
Wij verkopen het anti-kraak pakket als een DIY (doe het zelf) pakket met daarbij een duidelijke handleiding. Echter zijn wij niet aansprakelijke voor evt. schade die u zelf veroorzaakt. U bent zelf verantwoordelijk voor het monteren van dit pakket en dus ook voor eventuele schade.Hieronder zijn onze twee anti Krakende trap pakketten te vinden:

    

Stappen

Stap 1 - Opmeten:
opmeten van uw tredes

Leg uw liniaal of rolmaat onder het uitstekende deel van de traptrede. Lees af hoeveel cm de afstand is tussen het stootbord en het uiteinde van de traptrede. (zie de pijl op de afbeelding).

Leg vervolgens de liniaal op de trede en zet hier een streepje neer. Tel hier vervolgens 9mm bij op (uw stootbord is 18mm dik, om het midden te bepalen, delen we deze door de helft). Zet ook hier een streepje neer.

In eerste instantie zal het even goed opletten zijn wat u doet. Zodra u èèn trede gedaan heeft, zijn de volgende treden gemakkelijk en gaat dit moeiteloos.


Stap 2 - Gat boren:

Boor op het gezette kruisje een gat met de bijgeleverde speedboor. Bij het eerste gat moet u even goed kijken tot hoe diep u moet boren om het stootbord te raken.

(tip) U kunt er ook voor kiezen om een stukje tape op het boortje te plakken, met als afstand de dikte van uw traptrede. Dit ziet u terug in de onderstaande foto, stap 2.


Stap 3 - Antikraak schroef:
krakende trap stappen

Draai vervolgens de antikraak schroef in de trede, met de bijgeleverde inbussleutel.
U draait tot u niet meer verder kunt draaien. De laatste slag zal het zwaarste gaan omdat dit de draai is waarmee u de trede oplift van het stootbord.

(tip) Als u klaar bent met alle treden, let dan gedurende èèn dag op welke trede nog kraakt. U kunt dan nog de schroef een kwartslag draaien om de kraak te verhelpen.


Stap 4 - Uw krakende trap is verhelpen!

U heeft de antikraak schroef in de traptrede gedraaid. De schroeft duwt nu de traptrede omhoog doordat deze op het stootbord duwt. Omdat de traptrede niet meer 'in kan buigen' (omdat deze op spanning staat) zal het gekraak ook niet hoorbaar zijn.